scheepsjournaal Fred

Ik ben op ontdekkingsreis vertrokken. Mijn scheepsjournaal heb ik ‘Fred’ genoemd. Dat is Zweeds voor ‘vrede’. Ik ben dus onderweg naar Fred. Vanaf nu mag je me Freddie noemen. Of Vredie, maar dat klinkt niet zo mooi.

20240429 - 14h00

Gent

Schoolvoorstelling met eigen meezing-liedjes Allez, Chantez! 

Aantal zangers: 200

Belangrijkste inzicht
– Kind: “Ben jij een echte zangeres?” …. en dan volmondig “JA” antwoorden en stralen. 
– Onze zelfgemaakte liedjes werken echt heel goed om een volle zaal met kinderen mee te laten zingen.
– Tijdens zo’n voorstelling met kinderen zoek ik een balans tussen chaos laten opborrelen en leiding geven. Ik voel me niet geroepen om constant tot stilte aan te manen. Ik vraag me af hoe mijn rol en die van begeleidende leerkrachten zich tot elkaar verhouden. 

20240425 - 15h30

Gent

Overleg met kernteam Allez, Chantez!

We bespreken de mogelijkheid om ticketverkoop te combineren met de laagdrempeligheid die in het DNA van Allez, Chantez! zit. Wat zijn de valkuilen hiervan? Wat zijn de nodige volgende stappen? Welke voorbeelden kennen we? Dit gesprek wekt veel energie op. Het is een spannende stap die we samen gaan zetten. 

 

20240425 - 15h30

Gent

Overleg met kernteam Allez, Chantez!

We bespreken de mogelijkheid om ticketverkoop te combineren met de laagdrempeligheid die in het DNA van Allez, Chantez! zit. Wat zijn de valkuilen hiervan? Wat zijn de nodige volgende stappen? Welke voorbeelden kennen we? Dit gesprek wekt veel energie op. Het is een spannende stap die we samen gaan zetten. 

 

20240423 - 13h00

Leuven

Lunchoverleg mede-wereldverbeteraar V

Belangrijkste boodschappen
– Ik geloof wel dat veel mensen iets kunnen hebben aan jouw pijnverhaal en hoe jij dat beleeft, hoe je ermee omgaat, hoe je naar een oplossing zoekt. 
– Misschien kan je de vocabulaire die jij voor de uiteenlopende pijnervaringen ontwerpt, verwerken in een systeem als die ronde emotiewijzer waarbij verschillende hoofdemoties worden onderverdeeld in specifiekere sub-emoties. 
– Ik: “Mocht ik er ooit een boek van maken, dan is dit het boek dat ik niet wilde kunnen schrijven.”

 

20240423 - 10h00

Tessenderlo

Overleg met Mentor R  

Belangrijkste boodschappen
– Proficiat met dat nieuwe businessplan. Het is indrukwekkend om alles zo ver uitgewerkt te zien. Nu moet je dat nog eens samenvatten op één A4-tje.
– Kan je eens een SWOT-analyse maken van je pijnervaring? 
– Wie ben jij wanneer je geen rekening houdt met wat mensen van je verwachten? Ik kan dat nog maar enkele jaren, terwijl ik veel ouder ben dan jij. Ik vraag me af in hoeverre jij jezelf al ontwikkeld hebt. Jij bent een jonge wijze. 

 

20240422 - 14h00

Lubbeek, online

Gesprek medewerker Koornetwerk Nederland

Belangrijkste onderwerpen
– “We zouden graag samenwerken met Koor&Stem vzw.” Ik zorg voor een introductie. 
– “Misschien kunnen we je boeken voor een inspirerende keynote op één van onze netwerkevenementen.”

 

20240417 en 18

Leuven en Gent

Geannuleerde zangsessies wegens zware maag-darminfectie

Belangrijkste inzicht
Mijn hart doet er een beetje pijn van. Maar tegelijk voelt het ook goed dat je iets gebouwd hebt dat solide genoeg is om even lam te liggen zodat je kan aansterken en voorkomen dat je andere mensen ziek maakt. 

 

20240411 - 12h00

Leuven

Lunchdate met sociaal ondernemers 

Belangrijkste inzichten
– Strand is een keitoffe, lekkere, gezellige, warme plek.
– Spontane ontmoetingen zijn de leukste. 
– Er zijn keikeikeiveel mensen die pijn lijden. Misschien meer wél dan niet? 

 

20240411 - 09h30

Leuven

Podcast-interview voor Re-Story  

Belangrijkste inzichten
– Het vraagt vertrouwen om met een migrainehoofd toch een inhoudelijk interview af te leveren. Vertrouwen in je gedachtegoed (dat het solide genoeg is) en vertrouwen in je interviewer (dat ze actief luisteren, goeie vragen blijven stellen en constructief monteren). 
– Mischa en Elke zijn keilieve mensen. 

 

20240410 - 15h00

Gent

Overleg met Mentor K  

Belangrijkste inzicht
Een simpel onderscheid tussen Research & Development enerzijds en Exploitatie anderzijds kan de splitsing van je juridische vormen wellicht ophelderen.

 

20240329 - 14h30

Leuven

Overleg Impact Advocaten over juridische herstructurering

Mijn belangrijkste inzicht
Door de ruimte om vrij te spreken en de kennis van zaken van onze adviseur heb ik een goed gevoel bij deze materie waar ik niet in thuis ben. Ik kijk er zo naar uit dat dit allemaal geregeld is!

 

20240328 - 12h00

Vilvoorde

Raad van bestuur Madeleine vzw

Belangrijkste inzicht
Het doet deugd om te weten dat bestuursleden wakker achter je staan, elk met eigen expertise en een specifiek standpunt. Heerlijk werken zo. 

 

20240319 - 13h00

Antwerpen

Onderhoud logopediste Anita

We ontwikkelen een vaste dagroutine:
– minimumgedraging = “kssssjjt!” (katten wegjagen) + je spieren wakkermaken door te springen en schudden + met aandacht een stuk van een lied zingen.
– maximumgedraging = Vox Lax-reeks met spreek- en zangstem

Opgelet! Je mag nooit langer dan drie dagen niet zingen.                  (oké dan) 

 

20240321 - 20h00

Roeselare

Zangsessie bij service club

– Aantal zangers: 47
– Aantal boeken verkocht: 7

Belangrijkste inzichten

– Mensen die verkleed naar een zangsessie durven komen, mag ik misschien meteen als een droompubliek beschouwen. Zo’n kleine groep met zoveel enthousiasme 🙂 
– “Vanaf nu heb je een bondgenoot in Roeselare en omstreken. Als je iets nodig hebt, dan kan je dat gerust vragen.” (een van de bestuursleden)

 

20240320 - 20h00

Gent

Zangsessie op onze vaste stek: HA Concerts 

– Aantal zangers: 750
– Aantal boeken verkocht: 2

Belangrijkste inzicht

De mecenaatsoproep wekt wrijving op. Het is schoon om te zien hoe de mensen in onze community zich er een houding tegenover proberen te vinden. Velen ervaren de vraag als te groots waardoor ze zich ambetant voelen omdat ze niet kunnen helpen, maar dat wel graag zouden willen.

 

20240319 - 13h00

Leuven

Congres FTI And& 

Belangrijkste inzichten

– “Ik leef in tijdzones: mijn leefruimte is het heden, de tuin het verleden en m’n werkruimte de toekomst.”  (Erica Bol)
– “Mochten wij een stem hebben gehad in de debatten van honderd jaar geleden, dan zou de wereld er nu anders uitzien.” en “We vinden deze topics nu radicaal omdat we er niet massaal over praten.” (Xiye Bastida en Anuna De Wever)
– “In mijn taal is het woord voor huid hetzelfde als dat voor de bodem, de buitenste laag van de aarde. Wij zijn extensies van de aarde.” en “Voor mijn volk is de apocalyps al gebeurd. Wij zijn al lang aan het heropbouwen. De klimaatcrisis is gewoon een nieuwe horde die we moeten nemen.” (Xiye Bastida)
– “Je moet het Blue Tree Project in Australië eens opzoeken.” (S. Janssens)

 

20240319 - 10h00

Tessenderlo

Overleg met Mentor R  

Belangrijkste inzichten

We bespraken m’n pijnproblematiek aan de hand van de Theory of Change-oefening en de Probleemboom. Elf bladzijden bespraken we zin na zin. Hij deelde zijn bedenkingen en minuut per minuut werd het hem duidelijker hoevéél plaats die chronische migraine in mijn leven en in mijn werk inneemt. Toen hij koffie ging bijtanken vertelde hij: “Je bent een straffe madam, Annelore.” (stilte) “En veel meer dan dat. Je bent een slimme madam.”

 

20240315 - 11h15

Lubbeek

Telefoon met boekingsagente Fauve 

Belangrijkste inzichten

– Het is oké om het repertoire van de kindervoorstelling van Allez, Chantez! nog niet uit te breiden. We hebben nu 12 liedjes die allemaal goed aanslaan. De kinderen die met ons meezingen komen per klas en meestal zijn dit per schooljaar andere kinderen. Wanneer de kinderen de liedjes wél al eens gezongen hebben, dan was dat een jaar geleden. Dat vormt geen probleem. 
– Vanaf nu doen we ook een expliciete ‘help ons’-oproep tijdens boekingen, inclusief een QR-code om financieel te steunen. 
– Als je grote theatershows wil geven, is het wellicht beter om zelf de zaal te huren. Dan heb je alles in handen en kan je alle beslissingen zelf maken. Dan haal je daarnaast ook wel alle werk én het risico op je hals. Maar wellicht komt het je uiteindelijk beter uit. 

 

20240314 - 12h00

Leuven

Lunch met leidinggevende van m’n persoonlijk assistente 

Belangrijkste inzichten

– Ondernemen en pijn lijden komt bij veel mensen als een combinatie voor. Ik schrik er soms van hoeveel mensen er last hebben van chronische pijn (mentaal en fysiek). 
– Anderen komt het moedig voor dat ik nu maar twee uur per dag meer werk aan m’n missie. Dat wil ik doen tot en met de zomer, zodat m’n nieuwe pijnbehandeling alle kansen krijgt om aan te slaan. 
– Ik werk héél héél graag samen met de mensen van Freelance Office

 

20240313 - 20h00

Leuven

Zangsessie in STUK Leuven

– Aantal zangers: 230
– Aantal boeken verkocht: 10

Belangrijkste inzichten

– Allez, Chantez! en STUK Kunstencentrum passen keigoed samen! Dan is er magie. Dan trek je samen een heel divers publiek aan. Dan komen er heel wat collega’s en vrijwilligers van de organiserende partij uit zichzelf meezingen. Dan vallen teambuilding en werken samen. Dan krijg je de dag erna een bericht dat iedereen blij is met dat je er was. 
– Een hele fijne ervaring weerom. Dit is een droomjob. 

 

van 20240302
tot 20240311

Corbion

Ontdekkingsreis naar binnen

Ik trok een tijdje alleen naar Corbion. In het huis aan de rand van het bos kwam ik mezelf nog eens tegen. En dat was schrikken! 🙂

Belangrijkste inzichten

– Het is belangrijk dat ik mijn chronische pijn een plek geef in mijn missie. Als ik er niet méér rekening mee houdt, zorgt het er uiteindelijk misschien voor dat ik mijn missie zal moeten opgeven. 
– Je kan je schrik maar overwinnen als je kijkt naar waar je bang voor bent. 
– Ik maakte een Theory of Change en een Probleemboom-analyse van mijn pijnproblematiek. Dat klinkt vast heel Social Entrepreneurship-nerdy… en dat is het ook! Maar oh god, het doet zo’n deugd om het eens voor je te zien liggen. Wanneer de puzzel vormkrijgt, daalt er ook een grote rust over je neer.

 

20240229 - 20h00

Bissegem

Zangsessie in OC De Troubadour

– Aantal zangers: 200
– Aantal boeken verkocht: 3

Belangrijkste inzichten

– In en rond Kortrijk is de goesting om te zingen zo groot! Het blijft bijzonder dat er op een doordeweekse dag zoveel mensen uit hun kot komen om samen te zijn, om van zich te laten horen en zich te amuseren. 
– Helemaal vooraan zaten twee groepen jongeren zich superhard te amuseren, voluit zingend, alsof niemand hen zag of hoorde. De interactie onderling was mooi om te zien: hoe ze zich durven smijten in hun groep. Ik mag hopen dat het kei-kei-keiveel deugd gedaan heeft en dat ze dit nog vaak blijven doen!
– Omdat ik wat verward was, vertrok ik zonder ‘Dag’ te zeggen tegen de organisator. Dat is voor het eerst, denk ik. Dat heeft nog een hele tijd in m’n systeem gespeeld. 

 

20240229

Lubbeek

Online Discovery Dialogues!

– E. vraagt raad en ideeën om een nieuwe interactieve plek op te starten in of rond Amsterdam.
– A. vraagt raad en ideeën om eigen inkomsten te vergaren voor een kunstenplek in Gent. 
– C. vertelt over haar persoonlijke dromen over fondsenwerving. Ze daagt me uit om ook succesvolle zangers van eigen bodem te vragen als mecenas. 

Deze Discovery Dialogues kan je zien als een spreekuur waarop mensen binnenlopen met een vraag of gespreksonderwerp. Hiermee maak ik plaats in mijn agenda voor nieuwe ontmoetingen, voor inspiratie en voor het delen van expertise. Vraag je plekje aan via carolien@allezchantez.be. 

 

20240228 - 16h00

Gent

Koffieklets en brainstorm met kernteammeeting Allez, Chantez!

Belangrijkste onderwerpen

– Wat kan elk teamlid doen om ervoor te zorgen dat de mecenassen ons vinden? 
– Hoe kunnen we de help-dynamiek in onze community nog straffer maken?
– Welke maatschappelijke kost zouden wij verlagen met onze oplossing? Kunnen we de wetenschappelijke, theoretische onderbouw van ‘zingen verbindt’ en ‘helpen verbindt’ ons hierbij laten inspireren? 

 

20240222 - 20h00

Gent

Zangsessie op onze vaste stek: HA Concerts 

– Aantal zangers: 650
– Aantal boeken verkocht: 1

Belangrijkste inzichten

– Mensen zijn superblij dat we negen jaar geworden zijn. WIJ zijn jarig. Het is zo bijzonder om te voelen hoe ‘eigen’ dit project geworden is voor honderden mensen. 
– Het ZINGO-spel waarin mensen handtekeningen moesten verzamelen door met elkaar in gesprek te gaan, werkte keigoed. De hoofdprijs (geschenk-eetbonnen van ‘De Appelier’) werden heel blij in ontvangst genomen. 
– De goesting om een tiende keer te verjaren is alleen maar groter geworden. 

 

20240216 - 20h00

Diest

Zangsessie in CC Den Amer 

– Aantal zangers: 300
– Aantal boeken verkocht: 3

Belangrijkste inzichten

– Dit is een plek waar ik thuis kan voelen als artiest. Telkens een heel warme ervaring met de mensen die voor en achter de schermen meewerken. 
– Als we dit verder uitbouwen met stad Diest, CC Den Amer en lokale sociale spelers, dan kunnen we dit initiatief echt groots maken. Dat maak ik op uit de drang van mensen om een vrije gift te doen, de fierheid van mensen die nieuwe mensen hebben meegebracht en de uitbundige reacties van de zangers achteraf. 

 

20240215 - 20h00

Gentbrugge

Zangsessie bij woonzorgcentrum in Gentbrugge

– Aantal zangers: 100
– Aantal boeken verkocht: 2

Belangrijkste inzichten

Samen zingen met een mix van mensen die van binnen en buiten een voorziening komen, zorgt altijd voor een bijzondere dynamiek. Het doet me denken aan toen we mensen van binnen en buiten de gevangenismuren samen lieten zingen met elkaar. 

 

20240015 - 13h00

Leuven

Overleg met collega-cultureel-ondernemer S

Belangrijkste inzichten

– Volgens Lydia Vandam moesten wij elkaar leren kennen. Ze heeft gelijk. 
– Dit is het begin van een fijne connectie. Geen idee wat er nog van komt. Laat maar komen. 

 

20240206 - 13h00

Lubbeek

Online webinar over internationaal schalen (i.s.m. Sociale Innovatiefabriek en Social Enterprise NL)

Inspirerende getuigenis van Frits Snel (Tony’s Chocolonely). 
– We zijn licht naïef maar niet helemaal gek. We hebben wel een plan. 
– Om het goede voorbeeld te laten naleven, moet je ook commercieel succesvol zijn. Je kunt geen betere manier bedenken om mensen te doen volgen, dan door succesvol te zijn op internationale schaal. 
– Laten we beginnen met het moeilijkste. Dan wordt alles wat volgt makkelijker. 
– Alles wat je doet moet schaalbaar zijn. Je bent een impactbedrijf. Het zit inherent aan je missie. 
– Sales die niet bijdraagt aan de missie is geen sales. Daar heb je niets aan.

 

20240130 - 13h30

Sint-Lievens-Houtem

Zangsessie voor kinderen van de basisschool

– Aantal zangers: 260

Belangrijkste inzichten

– Misschien vind ik dit wel het meest gewaagde onderdeel van mijn job, zo optreden voor kinderen. 
– Ik vind het superleuk om met zo’n opzichtige podiumoutfit een karakter te creëren en zou hier nog veel verder in kunnen gaan. 

 

20240129 - 17h00

Brussel

Zangsessie tijdens nieuwjaarsreceptie van netwerkorganisatie The Shift 

– Aantal zangers: 300

Meest energie-gevende reacties

– “It was really great having you yesterday at our event! You managed to get people in good spirit. Love your work!”
– “Annelore, je was indrukwekkend gisteren tijdens ons new year event. Bedankt dat je erbij was!”
– “Kom hier dat ik u kus.”
– “Ik geloof wel in die Nobelprijs. En ik wil er ook één behalen. Zullen we dat samen doen?”

 

20240125

Lancering sponsoracties voor de negende verjaardag van Allez, Chantez!

Elk jaar halen we met onze community de fondsen op die we nodig hebben om opnieuw een jaar lang voluit samen te kunnen zingen. 

We hebben 19.345 euro nodig voor tien gratis toegankelijke zangsessies. Op het moment van de lancering hadden we 65% van dat budget opgehaald. Nog 6.760 euro te gaan!

20240125 - 20h00

Gent

Zangsessie op onze vaste stek: HA Concerts 

– Aantal zangers: 730
– Aantal boeken verkocht: 14

Belangrijkste inzichten

– Hans Primusz en ik zijn een goed team op een podium. 
– Het leverde op dat ik de afgelopen dagen wat afspraken afzegde. Hierdoor kon m’n migraine wat zakken en had ik genoeg overschot om goed te presteren als dirigent. 
– Mijn mecenaatsoproep verloopt steeds ontspannener. Ik heb het idee dat ik hierover in gesprek ga met de community helemaal omarmd. Het doet me deugd dat ik dit niet alleen moet bedenken. 

 

20240123 - 10h00

Tessenderlo

Onderhoud mentor R

Zijn belangrijkste boodschappen

– Je dwarse natuur speelt je soms parten, he. Hij brengt je ver. Maar soms werkt hij ook tegen. Daar ga je toch iets aan moeten doen. 
– We zijn verplicht om te blijven ademen. 
– Kan je dat geld dat je met je mecenaatsoproep probeert op te halen, niet verdelen over de vijftig boekingen die je per jaar verkoopt? 
Praat over je ambities alsof het al bestaat, zeker wanneer het over innovatie gaat.  (Dat rijmt! ☺️)

 

20240117 - 20h00

Leuven

Zangsessie bij STUK 

– Aantal zangers: 45
– Aantal boeken verkocht: 2

Belangrijkste inzichten

– Zij die de sneeuwvlagen trotseren zijn enthousiast voor twee. 
– STUK is een fantastische organisatie om mee te samen te werken.
– Veel mensen durfden alleen te komen zingen. Dat zien we als een groot compliment. 
– De diversiteit qua leeftijden deed Leuven eer aan: van studenten tot senioren. Heerlijk is dat!

 

20240116 - 13h00

Lubbeek

Online webinar over internationaal schalen (i.s.m. Sociale Innovatiefabriek en Social Enterprise NL)

Inspirerende getuigenis van Virginia Yanquilevich (Dopper).
– Je overtuigt je buitenlandse compagnons in spe sneller met het verhaal over een klein lokaal succes dan met een hero-case van het hoofdkantoor.
– Het is interessant om te horen hoe zij besloten om zolang mogelijk zonder externe investeerders te werken. Elke Dopper-fles die je koopt, maakt dus echt een verschil.
– Des te harder zij zichzelf uitspreekt over waar ze wel en niet voor staan, des te groter zijn de partijen die met Dopper willen samenwerken. Zo komt het dat partijen als Albert Heijn en Schiphol wel met Dopper samenwerkt en niet met een andere partij die ook bruiswater of theewater aanbiedt. 

 

20240115 - 13h30

Elsene

Overleg met impact management bureau voor financiering via major donors

Mijn belangrijkste inzichten
– De afgelopen weken bouwde ik samen met een freelance researcher aan het wetenschappelijk fundament voor ‘zingen verbindt’. Dit was het eerste overleg waarin ik die kennis werkelijk kon gebruiken, los uit de pols… and it fee-ee-eels goooood! (Hoor: Nina Simone)
– Iets in mij komt in opstand wanneer er gevraagd wordt of Allez, Chantez! wel een sociaal project is. Dan bevragen ze de zogenaamde ‘doelgroepen’. Ik begrijp dat voor veel mensen een zorgeloze tijd een grotere luxe is dan voor een ander. Maar is het niet net zo dat we met projecten waar dat onderscheid niet zichtbaar is, en ook niet meetbaar, komen waar we willen zijn: in een wereld waarin je persoonlijke kenmerken geen verschil maken? Ik droom van plekken waar je 
inkomen niet belangrijk is en waar je huidskleur niet voor bonuspunten zorgt. Zou dat verkeerd zijn? Naïef? 

 

20231223 - 11h00

Lubbeek

Playlist met alle liedjes die we in 2023 zongen tijdens onze zangsessies

 

 

20231221 - 23h30

Onderweg

Twee interessante podcast-afleveringen over de kracht van verwondering en ‘collectief bruisen’

 

20231221 - 20h00

Gent

De afsluiter van het jaar:
‘Love Shine a Light’
van Katrina & The Waves

Zangsessie op onze vaste stek: Ha Concerts 

– Aantal zangers: 750
– Aantal boeken verkocht: 19

Belangrijkste inzichten

– In al z’n imperfectie staat dit artistiek concept er als een huis. Verkouden of niet, geschikte toonhoogte of niet, slappe lach of niet, … het maakt niet uit! Het gaat om samen zingen, samen plezier maken. Het gaat om samen bruisen, samen voelen dat we leven en samen beseffen dat we samen zijn. 
– Onze vrijwilligersploeg ‘The Backing Vogels’ zijn een topbende. Deze zangliefhebbers kwamen sowieso al zingen, maar steken graag een tandje bij. Het is prachtig om te zien hoe het net zich sluit wanneer iemand even wat minder draagkracht heeft. 
– Tijdens een gesprek met een theatermaker na de sessie zag ik de verontwaardiging dat we met zo’n grote groep mensen die elke maand komen zingen bij ons, toch máár 10.000 euro ophalen op acht maanden tijd. Het was goed om nog eens uit te leggen waarom we geen vijf euro inkom vragen. En ik merkte dat ik opnieuw gebeten was om dat economisch narratief van ‘gratis’ en ‘geefcultuur’ weer scherp te krijgen. 
– Er zijn zoveel mensen die ik al tientallen keren heb zien meezingen, maar die ik nog nooit heb gesproken. Het zou een cadeau voor mezelf zijn om die mensen eens te horen zeggen waarom ze elke keer komen en waar zij zo van genieten tijdens Allez, Chantez!

 

20231218 - 16h00

Leuven

Overleg Impact Advocaten over juridische herstructurering

Mijn belangrijkste inzichten
– De haalbaarheid van een juridische vorm wordt bepaald door wettelijke voorschriften. Daar kan Impact Advocaten in adviseren. Maar het is aan mij om een positie in te nemen over wat er kan en wat niet. 
– Onderzoek aandeelhouderschap voor je vennootschap. 
– Vraag gespecialiseerd extern advies over muzikale auteursrechten. 
– 
Het is logisch dat ik me onzeker voel over sommige zaken. Ik vlieg met een vliegtuig dat nog niet helemaal af is. “Wat jij doet heeft geen blauwdruk. Dat is typisch aan sociaal ondernemerschap: je botst tegen alles wat de status quo steeds versterkt heeft. Jij stelt die zaken in vraag en onderzoekt wat er anders kan.”
– Het is belangrijk om te blijven denken vanuit mijn missie: ik wil dat andere mensen laagdrempelige en duurzame zanginitiatieven kunnen opstarten. Al het werk dat ik nu doe inzake auteursrechten (bijvoorbeeld) zorgt dat het voor degenen die na je komen al geregeld is. Blijven doorzetten!

 

20231218 - 9h30

Ledeberg

Gesprek met co-founder van één van m’n projecten en een onafhankelijke facilitator

Onze belangrijkste vragen
Wat hebben wij nodig om ons allebei erkend te voelen in de verdere ontwikkeling van het project? Welke metafoor helpt ons om onze rollen te definiëren? Appreciëren we genoeg dat wij ons allebei blijven verhouden tegenover het project dat we zo kostbaar vinden? Dat wij daar telkens onze relatie blijven op afstemmen? Dat ons project met haar maatschappelijke missie ook onze vriendschap naar een hoger niveau tilt? En geven wij in eerste instantie onszelf wel genoeg erkenning voor de rol die we opnemen in dit project? 

 

20231215 - 16h30

Evergem

Zangsessie tijdens kerstsfeest van een bedrijf

– Aantal zangers: 150

 

20231215

FEESTJE! Vandaag acht jaar geleden werd ik voltijds zelfstandige.

Acht jaar geleden liet ik los
Ik gaf mezelf een jaar de tijd voor een onderzoek: wat kan Allez, Chantez! worden als ik er al m’n aandacht, tijd en verstand in zou investeren? Na drie à vier maanden vatte ik pas ten volle wat dit inhield: geen hand boven je hoofd, geen vast loon en geen platgetreden pad. “Ik doe iets wat niet bestaat,” klonk duizenden keren in mijn hoofd. “Ik mag het uitvinden.”

 

Over dit heuglijke moment schreef ik iets op m’n sociale media-profielen. Er kwamen naar mijn standaard uitzonderlijk veel reacties binnen. Je kan het hele bericht en de reacties op LinkedInInstagram en Facebook lezen. 

 

20231214 - 13h00

Lubbeek

Online webinar over internationaal schalen (i.s.m. Sociale Innovatiefabriek en Social Enterprise NL)

Mijn belangrijkste inzichten

– Inspirerende getuigenis van Jonas Mallisse (Too Good to Go, Eat More Trees). Hij leert me o.a. dat je een merk maar één keer kan lanceren in een land. 
– Via Clary van ProudBreast kom ik de term ‘community marketeer’ op het spoor. 
– Pieter Van Osch vertelt over je Profit X en Purpose X: de twee concrete zaken die je moet vergroten waardoor het geheel makkelijker en succesvoller draait. 
– Kan Singfluencers een ledenplatform worden waar je een jaarlijks abonnement voor betaalt?

 

20231213 - 17h30

Lubbeek

Online gastcollege van professor Avril Joffe (i.s.m. UAntwerpen)

Mijn belangrijkste inzichten

– Er zijn vier vragen die we ons moeten stellen: wie spreekt er vanwege wie? Wat moet er gedaan worden? Wiens prioriteiten dienen we? En waar dienen interculturele relaties toe? 
– Hier in Afrika moet de publieke ruimte nog geclaimd worden. Beleidswerkers hebben nog niet begrepen hoe belangrijk die ruimte is en de rol die cultuur daarin kan spelen. 
– Voor ons is samen zingen en dansen een deel van ons erfgoed en van onze manier om het leven te vieren. Maar wel vooral het zingen. Er wordt zo hard gewerkt aan mensen zich comfortabel laten voelen om te zingen. Contacteer xxx en xxx om je zoektocht naar Afrikaanse zanginitiatieven te beginnen.
– Intussen vroeg ik me af: w
at zijn de KPI’s waaraan een Afrikaans project zijn succes en impact afmeet? En zou ik kunnen vatten in welk opzicht een zingende community sterker is dan een niet-zingende community? 

 

20231213 - 13h00

Brussel

Overleg met directeur van grote NGO

Zijn belangrijkste boodschappen

– Je verhaal is heel erg gebaseerd op gevoel. Dat is heel anders dan iemand die hier zeven slides van zijn organisatie toont. 
– Het is toch superleuk als je opmerkt waar je tegenaan loopt. Dan gaat het licht aan en zie je wat er al de hele tijd wringt. 
– Het is opvallend dat je precies altijd voor de niet voor de hand liggende route gaat. Krijg je daarmee je financiële situatie in balans? Je afkeer voor subsidies is ook opvallend. Ik geloof ook wel dat je daar overeen kan komen. 

 

20231212 - 19h00

Geetbets

Evenement: Wheels of Wires, The power of community 

Mijn belangrijkste inzichten

– Ik zou graag aansluiting vinden bij een tribe van leuke, geëngageerde mensen die het goed voorhebben met de wereld. Wanneer er teveel esoterische boodschappen gedeeld worden haak ik af. En zeker wanneer het wij-zij-denken versterkt wordt. 
– Het lijkt erop dat ik bij mensen die wél geloven in esoterische begrippen mijn eigen denken en voelen kan bijschaven, zoals een timmerman met een vijl zijn houtblok bewerkt tot de gewenste vorm. 

 

20231212 - 10h00

Tessenderlo

Onderhoud mentor R

Zijn belangrijkste boodschappen

Ik ben vooral fier op het feit dat ik mensen heb kunnen helpen. Ik heb daar geen foto  met die bekende klanten voor nodig. Wanneer ik hen een tijdje later zie en ze zeggen me dat ze geen pijn meer hebben, dan ben ik gelukkig.
– Een project waar ik heel fier op ben is xxx. Het was heel moeilijk om dat te ontwikkelen, maar oh zo interessant. Dat is écht innovatie wat we hiermee neerzetten. En we steken er alle grote firma’s mee voorbij. Ik… die zelfs nooit m’n school heb afgemaakt. 
– Ik ben altijd bezig geweest met innovatie en productontwikkeling. Het bedrijf liet ik leiden. En de marketing liet ik ook door anderen doen. 

 

20231211 - 20h00

Leuven

Inspiratie opdoen bij concert van Bart Peeters en de Ideale Mannen

– Ik hoorde weerom een impressionant repertoire waarin Nederlandstalige muziek zoveel verschillende genres en windstreken vertegenwoordigt.
– Je hoeft niet de beste zanger, danser, dichter, rapper of komiek te zijn om een topconcert neer te zetten. Deze man en zijn Mannen zijn grote voorbeelden voor wat ik wil doen met mijn muzikale verbeelding. 
– Leuvense studenten zingen al zijn teksten woord per woord mee.

 

20231204 - 16h00

Leuven

Overleg Impact Advocaten over juridische herstructurering

De belangrijkste vragen
– Welke juridische vorm moedigt opschaling van onze impact aan? 
– Wat zijn de parameters hanteren we om de projectonderdelen onder de verschillende juridische entiteiten te verdelen? 
– Welke contracten zijn nodig om de afspraken tussen de verschillende juridische entiteiten correct te verankeren? 

 

20231202 - 20h00

Heule

Zangsessie ten voordele van het goede doel

– Aantal zangers: 250
– Aantal boeken verkocht: 4

 

20231201 - 14h00

Brussel

Overleg consulent Cultuurloket

Belangrijke inzichten
– “Er is een belangrijke EU-studie die je kan gebruiken om je impactverhaal te brengen.”
– “Het is me nog niet duidelijk hoe jij je impact gaat opschalen.”
– “Zijn er geen organisaties waarmee je kan samenwerken om je impact danig op te schalen?”
– “Ik geniet van de praktijkervaring die je deelt in je scheepsjournaal en in dit gesprek.”

 

20231130 - 20h00

Dilbeek

Zangsessie in ontmoetingscentrum

– Aantal zangers: 90
– Aantal boeken verkocht: 1

Belangrijke boodschap
“Je hebt op twee uur mijn winterdepressie verholpen. Dat is goed.”

 

20231130 - 14h30

Lubbeek

Telefoongesprek met mede-wereldverbeteraar 

– Aanleiding: LinkedIn-post “Waarom zou je als sociaal ondernemer niet rijk mogen worden?”
– Haar achtergrond: leidinggeven, verhalen vertellen, kansen ontwikkelen

Belangrijkste uitspraken
– “Je vraagstelling intrigeerde me. Je liet helemaal open wat jouw antwoord zou zijn. Ik had daar een vermoeden van, maar je laat zoveel ruimte.”
– “Wanneer mensen kritiek hebben op iets zegt dat vaak veel over die mensen zelf. Ik hoop dat mensen de neiging hebben om zichzelf daar dan ook over te bevragen. Zo kan je je ergernis interessant maken en ombuigen naar iets positiefs.”
– “Wat geld hebben en andere privileges betreft zit ik ook vaak met een schuldgevoel: Heb ik teveel? Moet ik me arm delen? Hoe vind je gelijkwaardigheid in zulke situaties?”
– “
Er speelt ook het dominante verhaal dat hoe artistieker je
bent, je meer getormenteerd bent. En dat wanneer je 
meer succes hebt, je dan ineens commercieel bent.”
– “
Er bestaat een opleiding om goeie generatieve vragen te leren stellen. In zo’n vraag zit ontregeling en je creëert er ruimte mee. Dat is nog iets anders dan de open vraag.”

 

20231130 - 11h30

Lubbeek

Telefoongesprek met mede-wereldverbeteraar 

– Aanleiding: LinkedIn-post “Waarom zou je als sociaal ondernemer niet rijk mogen worden?”
– Zijn achtergrond: leidinggeven, fondsenwerving, ngo

Belangrijkste uitspraken
– “We proberen een 20/80-ratio aan te houden: met 20% overheadkosten en 80% voor het goede doel. Als je die 20% niet investeert, kan die 80% ook niet renderen.”
– “Het loon dat je nu voor ogen hebt, is zeker niet overdreven. Je moet je er niet ongemakkelijk bij voelen om voor dat bedrag een mecenas te zoeken. In de privé zou je veel meer kunnen verdienen. De mecenas die jij zoekt, zal dat zelfs zien als een persoonlijke investering van jou in je maatschappelijke impact. “
– “Gebruik dat onderzoek waarin je impact op individueel niveau al kan aantonen. Dat is al een supergoeie basis! Daarnaast kan je experten ook iets laten zeggen over de maatschappelijke behoefte die Allez, Chantez! en Singfluencers vervullen.”

2023129 - 16h00

Lubbeek

Telefoongesprek met mede-wereldverbeteraar 

– Aanleiding: LinkedIn-post “Waarom zou je als sociaal ondernemer niet rijk mogen worden?”
– Haar achtergrond: coaching, training, zingen

Belangrijkste uitspraken
– “Je kán er alleszins wel rijk van worden. En je zou het ook verdienen. De maatschappelijke meerwaarde die je levert is groots.”
– “Met mijn trainingen zit ik in grote bedrijven. Daar speel ik het spel mee om een grote offerte in te dienen. Zo werkt het daar. En precies daar ben ik grote een meerwaarde voor de maatschappij. Dus zo verdien ik er veel geld aan.” 
– “Onze maatschappij is hard en het leven is moeilijk. Ik denk niet dat ik of mijn generatie dat gaat oplossen. Ik wil mijn kinderen leren om met de beste waarden te kunnen overleven in onze maatschappij.” 

2023129 - 15h00

Lubbeek

Telefoongesprek met mede-wereldverbeteraar

– Aanleiding: LinkedIn-post “Waarom zou je als sociaal ondernemer niet rijk mogen worden?”
– Haar achtergrond: duurzaamheid, sociaal ondernemen

Belangrijkste uitspraken
– “Ik voel dat ik dienstbaar wil zijn voor de samenleving. Maar dat vloekt met daar inkomsten voor vragen: als je dienstbaar bent, dan is dat toch zonder geld? En ook: dit is mijn passie. Moet ik dan geld verdienen met mijn passie? Ik weet op den duur niet meer waar ik blij van word. Word dat niet gefnuikt omdat je die passie doodknijpt?”
– “
Ik ben er niet vóór dat we in een samenleving waarin we zoveel belastingen betalen,  via filantropie voor verandering moeten zorgen. We betalen zoveel geld aan de staat om ervoor te zorgen dat we een goed leven kunnen hebben. Daarin falen we. De staat investeert namelijk haast niét in zorg. Ik ben wat bang dat we naar een Angelsaksisch model evolueren waarin mensen allemaal zelf voor hun geld moeten zorgen.”
– “Is het geen idee om één keer per jaar met je mecenassen samen te komen en daar enkele frisdenkers, kunstenaars, sociaal ondernemers, … aan het woord te laten. Daarna uitwisselingen over een thema, eerlijk praten. Misschien kan jij hen op die manier laten stilstaan bij de manier waarop zij hun geld verdienen of verdiend hebben.”
– “Ik vind dat iedereen moet vaststellen wat hij nodig heeft om echt goed te kunnen leven. Voor mij is dat 3.000 euro en voor anderen is dat 10.000 euro. Er is gewoon een grens van waar je een surplus hebt boven je rijkelijk leven. Van daaruit moet je beginnen investeren en daar maak je de keuze waarin je investeert. Dat is het moment waarop je bij een ethische kwestie komt. Je zou heel rijk kunnen leven én de rest investeren in herverdeling.”

2023128 - 10h00

Lubbeek

LinkedIn-post met oproep voor sparring partners

🗣️ Sparring partner gezocht.

Wie wil er de komende dagen telefonisch een uurtje van gedachten wisselen over deze vraag: Waarom zou je als sociaal ondernemer niet rijk mogen worden?

Ter inspiratie kan je alvast onderstaand filmpje bekijken:

Waarom wil ik deze discussie voeren?
In het bedenken hoe ik middelen aantrek voor mijn missie bots ik vaak tegen de overtuiging dat je als gepassioneerde wereldverbeteraar niet rijk mag worden van je activiteit. Om echt goed te zijn zou je alle rijkdom die je vergaart moeten herverdelen. Omdat ik zelf geen goede argumenten vind voor die stelling vroeg ik mijn netwerk om hulp. De hele discussie kan je op LinkedIn volgen. 

2023127 - 10h00 en 14h00

Gent

Schoolvoorstellingen voor Gentse kinderen

– aantal zangers: 280 
– leeftijd: 6 – 10 jaar
– eigen repertoire van Joep Conjaerts en mezelf. Onder andere de hit ‘O o o o o Ik mis je zo’

2023126 - 15h30

Brussegem

Zangsessie tijdens verjaardagsfeest van oma Frida (90 jaar)

– Aantal zangers: 55 
– Aantal boeken verkocht: 3

 

2023124 - 20h00

Lubbeek

Opstart reeks nieuwsbrieven ter lancering van mijn mecenaatsoproep

– Aantal ontvangers: 4.500 
– Aantal nieuwsbrieven in de reeks: 9
– Laatste nieuwsbrief ingepland: 11 februari

 

2023123 - 20h00

Gent

Zangsessie op onze vaste stek: Ha Concerts 

– Aantal zangers: 750
– Aantal boeken verkocht: 12

Belangrijkste inzichten

– Elke keer blijven er +25% nieuwe mensen naar onze zangsessies komen. De mond-tot-mondreclame blijft haar werk doen. Heerlijk is dat!
– Een muur van liefde trok zich gisteren voor mij op. In al mijn enthousiasme knalde ik erop af. Dit is de enige plek in de wereld waar ik mij maar al te graag ‘perte totale’ laat verklaren.
– Ik deed voor het eerst mijn oproep voor mecenassen. Benieuwd? Bekijk hem hier. 

2023120 - 15h00

Leuven

Onderhoud met zakelijk leider van een kunstenorganisatie

Belangrijkste inzicht

We spreken de intentie uit om volgend jaar samen vier publieke zangsessies te organiseren. Mijn hart – en dat van veel Leuvenaars – kan daarbij een sprongetje maken. 

 

2023117 - 10h00

Leuven

Feestcongres ’10 jaar Sociale Innovatiefabriek’

Belangrijkste inzicht

De Sociale Innovatiefabriek is het nest waar ik landde toen ik als ondernemer startte. Deze tribe van ondernemende wereldverbeteraars lijkt een onuitputtelijke bron van interessante, actieve supporters die elk in hun eigen domein voor innovatieve, inspirerende oplossingen zorgen. Hoewel ik steeds meer van de spelers uit het ecosysteem van de sociale innovatie begin te kennen, is zo’n congres heerlijk om een gedeeld narratief op te bouwen. Hier ontstaan de grapjes, gewoontes, bijnamen en een manier van doen die we ons samen eigen maken. Heel tof vind ik dat!

 

2023116 - 15h30

Brussel

Kennismakingsgesprek medewerker middenveldorganisatie

Belangrijkste inzicht

Het middenveld leeft! Er zijn zoveel lokale afdelingen die in hun eigen wijken en buurten een verbindende functie willen opnemen. Het is wel opvallend hoe velen van hen moeite hebben om een jonger publiek aan te trekken en relevant te blijven. 

 

2023116 - 12h00

Sint-Jans-Molenbeek

Raad van bestuur Madeleine vzw

Belangrijkste inzichten

– Ik mag mezelf nog meer uitspreken over de dingen waar ik anders over denken dan mijn peers. Het is niet omdat je tot dusver geen mensen hoorde die zich vragen stellen bij mainstream-opvattingen dan die mensen er niet zijn. En sommige mensen hebben enkel meer tijd nodig. 
– Er komen spannende tijden aan in de cockpit van mijn ondernemingen. We starten een traject op met juristen en fiscalisten om de opschaling van impact van onze projecten goed te omkaderen. Dit ligt ver buiten mijn comfortzone, maar ik kan er wellicht veel van leren. Dus ik word er wel enthousiast van. Ik zal wellicht vooral blij zijn wanneer het voorbij is!

 

2023115 - 13h00

Antwerpen

Kennismakingsgesprek directeur en team middenveldorganisatie

Belangrijkste inzichten

– We leerden elkaar beter kennen via persoonlijke en professionele annekdotes. 
– We nemen enkele maanden om elkaars boeken te lezen en websites te bestuderen. 
– In het voorjaar van 2024 maken we concrete plannen om samen te werken. 

 

2023115 - 11h00

Antwerpen

Onderhoud logopediste Anita

Belangrijkste inzicht

In mijn zangstem kan ik intussen veel detailgeluiden horen: verschillende lagen klank die ik van elkaar kan onderscheiden. Mijn zangstem is veel groter, voller, gezonder dan mijn spreekstem. Tijdens deze sessie leek het voor het eerst te lukken om ook meer van die verschillende kwaliteiten te kúnnen beluisteren. (Ik word daar blij van.)

 

2023114 - 10h00

Tessenderlo

Onderhoud mentor R

Belangrijkste inzichten en tips

– “Je ziet er moe uit. Zorg je genoeg voor rust en ontspanning?”
– Als je je probleemstelling kiest, zorg dan voor makkelijk begrijpbare en positieve woorden. 
– Wat je weet is niet belangrijk. Wel wie je kent. 

 

2023113 - 15h30

Lubbeek, online

Gesprek medewerker Koornetwerk Nederland

Belangrijkste vragen van haar
– “Ik lig soms wakker van het feit dat de docenten in de lagere scholen zelf niet meer hardop durven zingen voor hun kinderen. Zij geven die schroom om hun te laten horen al meteen door aan de kinderen. Kan je hierbij helpen?”
– “Kan je meelezen, en feedback geven op onze handleiding voor de dirigenten van laagdrempelige kinder- en jeugdkoren?”
– Ik: “We ontginnen nu allebei een dirigentennetwerk. Kunnen we daarbij sparring partners worden zodat we onze uitdagingen en succes kunnen bespreken?”

 

2023113 - 14h00

Lubbeek, online

Gesprek medewerker investeringsbank 

Belangrijkste inzichten en tips
– Werk je Theory of Change nog scherper uit. Verzamel daarna bewijslast via bevragingen van je publiek.
– Het Singfluencers-verhaal past goed in je mecenaatsvraag.
– Baken af welke return en nabijheid je in return geeft aan mecenassen en sponsors. 
– Blijf overwegen en bevragen of het je methodiek al niet speciaal genoeg is om mecenassen te overtuigen. Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig.

 

van 20231106
tot 20231110

Lubbeek 

INFORMELE NETWERKFORMULE DAMMHUS/THUS

Grootste inzichten
– Mensen willen elkaar helpen. Sommigen vinden het vervelend wanneer ze volgens hen meer gekregen hebben dan ze gegeven hebben. 
– Ik wil een Bob-figuur ontwikkelen voor de fondsenwerving van Allez, Chantez! 
(cfr. Bob drinkt niet en zorgt voor zijn vrienden) 
– Maak een lijst van mensen die al veel verder staan dan jou en probeer elke week met één van hen contact te maken. 
– Veel wereldverbeteraars hebben meer moeite om voor zichzelf te zorgen dan voor de wereld. 
– Twintig mensen durven vertrouwen op mij. Ze zeggen volmondig JA wanneer ik hen uitnodig voor een onbekend netwerkconcept bij mij thuis.
– “Show me your friends and I’ll tell you who you are.” Als dat ook geldt voor je professioneel netwerk, dan ben ik een topondernemer 🙂 
– Je hoeft geen gelijk te krijgen om gelijk te hebben. En als je geduld hebt, dan krijg je ook nog gelijk. Aja, want je had gelijk. 
– Het is niet simpel om jezelf aan nieuwe mensen voor te stellen zonder het over je werk te hebben. 
– Mijn dankbaarheid voor zoveel menselijke warmte en bevestiging is oneindig. 

20231107 - 18h30

VRT één (televisie)

Allez, Chantez! als antwoord in de populaire televisie-quiz Blokken. 

#ingeburgerd #merkbeleving #lifegoals

 

van 20231029
tot 20231104

Gordes, Frankrijk

Dagelijkse twee-uurs-werkblokken over mijn mecenaatsoproep 

Tijdens een familievakantie in de Provence werkte ik elke dag twee uur. Ik werkte volgens een vast stramien dat ik tijdens de afgelopen jaren vormgaf voor de productontwikkeling van mijn ondernemingen. Dit is gebaseerd op een opleiding die ik volgde bij de Behavioural Design Academy van SUE en een salesopleiding die ik volgde bij Fast Forward Amy

 

20231028 - 20h00

Kortrijk

Zangsessie in ontmoetingscentrum

– Aantal zangers: 175
– Aantal boeken verkocht: 4

Grootste inzichten
De sociale impact die je met ons zangconcept in een deelgemeente van een grote stad kan maken is misschien zelfs nog tastbaarder: je voelt hier nog harder hoe buurtbewoners er deugd van hebben om elkaar te ontmoeten. Dat is opmerkelijk anders dan wanneer mensen allemaal van veraf komen meezingen in een grote stad. 

 

20231027 - 20h00

Dilbeek

Zangsessie in cultuurcentrum, in samenwerking met geweldig inspirerende vormingsorganisatie

– Aantal zangers: 175
– Aantal boeken verkocht: 5

 

20231012 - 14h00

Amsterdam

Gesprek CEO investeringsbank 

Belangrijkste inzichten en tips
– Om mensen te overtuigen van de waarde van wat jij doet, ben je afhankelijk van hoe ze je activiteit interpreteren. Het is moeilijk om dat tastbaar te maken. Maar je hebt een enorme troef omdat er al zoveel mensen met je meezongen. Zij ervaarden al dat ze zich goed voelen wanneer ze met je meezongen, dat ze er blij van worden en dat er weer even tegenaan kunnen. Al deze mensen kan je nu ook om ondersteuning vragen. 
– Daarnaast zou ik zeker ook het officiële parcours verkennen en een aantal stichtingen en fondsen aanspreken. 
– Maak duidelijk dat je voor de lopende projecten een werkend businessmodel hebt. Jij wil nu je impact opschalen en anderen aanzetten om ook actie te ondernemen. Het moet voor je luisteraars duidelijk zijn dat je voor dat laatste stuk een nieuwe inkomstenstroom wil opzetten. Het mecenaat en filantropie passen daar heel goed bij. 
– Voeg iemand aan je raad van bestuur toe die je is voorgegaan in het opschalen van je impact en inkomsten. 
– Je moet nu op korte tijd minstens vier mensen vinden die een engagement willen aangaan om minstens 20.000 euro voor minstens drie jaar te investeren in jouw schaalverhaal. Daar zal je nu veel druk door voelen, maar voor minder mag je het niet doen. Voor je dat rond hebt, mag je niet stoppen met zoeken, pitchen, vragen, overleggen, enzovoort. 
– Buiten je groot bereik heb je nog andere troeven: je bent recht voor de raap + je kan je al verbeelden wat er mogelijk is. Als jij 100% voor je dromen gaat en transparant bent over hoe je parcours verloopt, dan moet dat voldoende zijn voor de mensen die in je willen investeren. Ofwel geloven mensen daarin, ofwel niet. Maar je hebt maar een handvol mecenassen nodig, dus dat komt wel goed. 
– Het is geen enkel probleem om zo’n grootse visie te hebben! Zolang je met de voeten op de grond blijft en de voeling blijft ontwikkelen met de zangsessie hier in Vlaanderen, denk dat ik dat je Nobelprijs/Wereldvrede-beeld het precies heel duidelijk maakt wat je wil doen. Het gaat je wel helpen om milestones te bepalen: leg vast wat je tegen wanneer wil bereiken. Zo zorg je ervoor dat je onderweg ook tevreden kan zijn. 

 

van 20231010
tot 20231018

Amsterdam – Birmingham – Diest

ONTDEKKINGSREIS I

– Aantal nieuwe aanknopingspunten internationaal ecosysteem: 35

– Aantal uren minder geslapen dan normaal: 36

– Aantal triggers voor de lachspieren: oneindig

20231006 - 20h00

Diest

Zangsessie in de buurt van m’n hometown, met veel bekenden in de zaal

– Aantal zangers: 250
– Aantal boeken verkocht: 12

 

20231005 - 20h30

Wemmel

Zangsessie tijdens de Week van het Nederlands 

– Aantal zangers: 140
– Aantal boeken verkocht: 19

 

20231005 - 11h30

Gentbrugge

Winnende pitch voor Award ‘Fondsenwerving van het jaar’ van Fundraising Belgium.  

– Aantal zangers: 120

Grootste bedenkingen tijdens de studiedag en netwerkbabbels
– Hoe kan je alle soorten acties die mensen in je community leveren honoreren? En in beeld brengen? 
– Hoe zou ‘impact first fundraising’ er uitzien? Fondsenwerving waarbij je geld werkelijk als middel ziet om impact te maken, waardoor je samen met je donateurs de impact maakt? Hoe zet je die volgende stap?
– Zouden fans ons project een bonus kunnen geven, zoals een werkgever zijn werknemers? Kunnen we bestaande concepten kunnen toepassen op fundraising? 

 

20231004 - 20h00

Gent

Zangsessie met zangliefhebbers in onze vaste stek: Handelsbeurs Concertzaal 

– Aantal zangers: 525
– Aantal boeken verkocht: 10

 

20231003 - 12h00

Sint-Jans-Molenbeek

Keynote en zangsessie met bestuurs- en personeelsleden van een vormingsorganisatie

– Aantal zangers: 30

Grootste inzichten
Misschien is ‘geefgezindheid’ wel een belangrijk topic om mijn verhaal aan op te hangen. Het biedt een nieuwe, praktische bril om naar community building te kijken.
– Begin je keynote met je verhaal en laat de mensen pas achteraf zingen. Dan zijn er wellicht meer mensen al mee en is de gunfactor groter.

 

20231002 - 20h00

Antwerpen

Zangsessie met internationale studenten van de UGent

– Aantal zangers: 400
– Veel enthousiasme en interesse om ook in de reguliere Gentse zangsessies te komen meezingen.

20230929 - 11h00

Antwerpen

Onderhoud met logopediste Anita

Grootste inzicht
Net zoals je je algemene conditie versterkt, kan je je stemconditie ook verder ontwikkelen. Misschien helpt dit inzicht om je dagelijkse routines te zien als trainingen, waardoor je nog beter voor je stem gaat zorgen. Opgelet! Je hebt al een goede stem. Bedenk dat je aan het optimaliseren bent.”

 

20230928 - 10h30

Lubbeek

Verzending uitnodigingen voor ‘Thus’

Elk jaar maak ik er een gewoonte van om een paar weken weg-van-huis te werken in Dammhus. Ik nodig dan mensen die ik al ken en mensen die ik nog wil leren kennen uit voor een fijne tijd samen. De volgende editie gaat begin november door en zal hier thuis plaatsvinden. Vandaar ‘Thus’ als benaming, in plaats van ‘Dammhus’. 

Ik nodigde een dertigtal mensen die me inspireren uit voor de volgende editie. Deze mensen staan al een tijd op m’n radar en ik blijf benieuwd naar hen. Alleen hun reacties op de uitnodiging zijn al een cadeau.

 

20230927 - 13h00

Hasselt

Onderhoud met mentor K

Grootste inzicht
Doe eens mee met wat activiteiten van organisaties als VOEM of Amal vzw. Ondervind wat een context waarin veel diversiteit leeft met jou doet. Zoek die mensen uit waarbij je je comfortabel voelt om je vragen te stellen.”

 

20230927 - 10h00

Tessenderlo

Onderhoud met mentor R

Grootste inzichten
– “Doe nog meer aan storytelling. Ik weet dat je graag low profile wil blijven, maar de mensen willen jouw verhaal wel graag horen omdat je doelgroep zich daar in herkent. Van mij onthouden ze dat ik 42 jaar oud was toen ik met m’n business begon, en vakbondsafgevaardigde.”
– “
Als je altijd wil groeien, moet je altijd de lat hoger leggen; maar dat wil zeggen dat er mensen onderaan achterblijven. Zolang je het voor de groep doet (in jouw geval: de maatschappij), dan mag je gerust hart afscheid nemen van de mensen die je niet kan meenemen.”
– “Zou je het traject dat je aflegt om van je chronische hoofdpijn af te geraken niet kunnen delen met het publiek? Je zou daar veel mensen mee kunnen helpen, denk ik.”
– “Ik merk dat ik je verhaal niet goed doorverteld krijg aan mijn vrienden. Wanneer mensen doorvragen, loop ik vast. Zorg eens voor drie-vier punten die iedereen moet kennen van jouw verhaal.”

 

20230925 - 14h30

Turnhout

Zangsessie met verzorgers en huishoudhulpen tijdens personeelsfeest 

– Aantal zangers: 550

20230922 - 20h00

Gent

Reality check tijdens bijpraten met sociaal onderneemster wiens onderneming binnenkort ophoudt te bestaan, na zangsessie bij de Dekenij Kleine Bareel 

– Aantal zangers: 150
– Aantal boeken verkocht: 3

20230922 - 10h00

Brussel

Masterclass Impactmarketing (Sociale Innovatiefabriek)

Sprekers
Fred Dorsimont, Marc Michils, Lien De Ruyck

Grootste inzichten
– Onderzoek wijst uit dat angst (verontwaardiging, pijnlijke realiteit) verweven met hoop leidt tot actie. Toegepast: we hebben zowel klimaatangst als klimaathoop nodig om in actie te komen. 
– Zoek ‘steward ownership’ op, het natuurlijke winstdenken, maak de natuur de eindbaas van je organisatie, missiemaximalisatie.

20230921 - 20h30

Blankenberge

Ontmoeting medewerker Buitenlandse Zaken, Vlaamse overheid tijdens zangsessie voor personeelsleden 

– Aantal zangers: 30
– Aantal boeken verkocht: 3

20230921 - 14h30

Schaarbeek

Zangsessie met personeelsleden CM 

– Aantal zangers: 500
– Aantal boeken verkocht: 30

20230916 - 17h00

Wervik

Ontmoeting KWB-stafmedewerker, na zangsessie ter ere van afsluiting wereldfeest

– Aantal zangers: 150
– Aantal boeken verkocht: 3

🛂 lees meer

20230916 - 11h00

Harelbeke

Zangsessie tijdens opwarming wereldfeest

– Aantal zangers: 50
– Aantal boeken verkocht: 2

20230915 - 20h00

Lochristi

Zangsessie ter ere van opening cultuurjaar

– Aantal zangers: 450
– Aantal boeken verkocht: 5

🛂 persartikel 1
🛂 persartikel 2
🛂 persartikel 3

20230914 - 20h00

Gent

Publieke lancering boek ‘Singfluencers’  tijdens zangsessie in Handelsbeurs 

– Aantal zangers: 480
– Aantal boeken verkocht: 59

🛂 lees meer

20230914 - 14h51

Lubbeek

Mail: “Proficiat! Jullie case werd verkozen als één van de 3 beste cases voor de award ‘Fondsenwerving van het jaar’!”

Beste Annelore,

Proficiat!  Wij zijn heel blij jullie te mogen meedelen dat jullie case van Allez Chantez – “Geefgezindheid bij zangliefhebbers – van actie tot DNA”, door de professionele jury, verkozen is tot één van de 3 beste cases voor de Award ‘Fondsenwerving van het Jaar’!

Jullie maken dus 1 kans op 3 om de winnaar te worden van de Award ‘Fondsenwerving van het jaar’! De uiteindelijke beslissing valt op onze Dag van de Fondsenwerver, op 5 oktober in Gentbrugge, waar het aanwezige publiek zal stemmen.

20230913 - 08h00

Lubbeek

Verschijning interview met Katrien Steyaert in Knack Weekend 

🛂 lees hier

20230911 - 12h00

Lubbeek

Deadline inzending Award ‘Fondsenwerving van het jaar’ (Fundraisers Alliance Belgium)

20230906 - 13h30

Schaarbeek

Interview op radio Klara met Cara Van der Auwera

🛂 luister hier

Hoogtepunten